Expertiza

Merger & Acquisition

Noțiunea de fuziuni și achiziții înglobează în cuprinsul acesteia diverse variante în care, în principiu, doi parteneri aleg să-și unească forțele într-unul sau mai multe scopuri comune, pe o durată limitată/nelimitată de timp.

În funcție de complexitatea dezideratului, parteneriatul poate lua diverse forme: fuziune, achiziție, joint venture, investiții de capital etc. Unele dintre aceste forme, în vederea alinierii voinței partenerilor la cadrul legal aplicabil implica o analiză complexă și vizează multiple aspecte de ordin fiscal, al legislației muncii, GDPR, dreptul concurenței sau altor reglementări aplicabile partenerilor în funcție de domeniul în care aceștia activează.

Identificarea finanțărilor accesibile

Asistarea și reprezentarea clientului în identificarea finanțărilor accesibile pentru dezvoltarea afacerii sale/exit, în raport cu achizitori privați, investitori instituționali sau fonduri de investiții.

Atragerea finanțatorilor

Consultanță privind condițiile necesar a fi îndeplinite pentru atragerea de finanțatori.

Pregătirea materialelor și reprezentare în negocieri

Asistare și reprezentare client în pregătirea materialelor de prezentare precum și în cadrul discuțiilor și negocierilor prealabile încheierii tranzacției, pentru atragerea de finanțări/ exit.

Alte servicii

  • Realizare due dilligence legal și/sau asistare client în cadrul acestei etape.
  • Redactarea și revizuirea documentelor aferente tranzacției (Contract investiție/ Investment Agreement, SPA, SHA, documente transmitere părți sociale și alte documente specifice).
  • Asistare și reprezentare client în înregistrarea schimbărilor la nivel societar în registrele de publicitate și fața autorităților competente.
  • Consiliere privind condițiile, implicațiile și consecințele juridice ale încheierii unei tranzacții.
Echipă

Dinamică

Experiență

Dovedită

Servicii

De Calitate